Ihmiset oluiden takana 8.2.19

Käsityöläisoluiden takana on paljon erilaisia ammattilaisia. Esittelyssä Lapin Panimon tiimistä pidetty panimomestari Arturs!

Lapin Panimoa tuskin olisi ilman Artursia, sillä panimon perustamisen ajatus lähti alunperin häneltä. Hän oli tietenkin mukana toteuttamassa hanketta ja lopulta oli panimon toinen perustaja Antti Kuivalaisen kanssa. Panimomestarin toimen lisäksi hän toimii Lapin Panimon toimitusjohtajana.

Latvialaissyntyinen Arturs on kotoisin vanhasta ja perinteikkäästä Bauskan panimokaupungista ja Suomeen mies muutti vuonna 2004. Luotettavan, mutta nimettömänä pysyttelevän Lapin Panimon tietolähteen mukaan muutto tapahtui naisen perässä. Selvästikkin mies on jo silloin tiennyt mitä tekee, koska tämä kyseessä oleva nainen on tätä nykyä hänen vaimonsa ja lapsiensa äiti 🙂

Moniosaaja Arturs on ehtinyt uransa varrella kouluttautua puusepäksi, hovimestariksi, projektipäälliköksi, tradenomiksi ja koti-isäksi. Panimomestariksi Arturs opiskeli kuuluisassa 1883 perustetussa VLB Berlinissä, joka on Saksan panimoteollisuuden tutkimus- ja opetuslaitos.

Moniosaamista panimolla tarvitaankin. Omien sanojensa mukaan vaatimaton Arturs toimii panimolla ensisijaisesti siivoojana, putkimiehenä, pakkaajana, asiakaspalvelijana, turistioppaana, talonmiehenä, trukkikuskina, sihteerinä sekä lähettinä.

Vapaa-aikansa Arturs pääasiassa käyttää työntekoon ja yritykseen pitää muut panimotyöntekijät ruodussa. Mikäli tästä vielä aikaa jää, niin hän touhuaa mielellään erilaisten pallopelien parissa. Erityisesti sydäntä lähellä on lentopallo!

Artursin mielestä hyvän oluen tekee tasapainoinen maku, luonnollinen puhtaus ja että se on juotavaa. Runsas ja pysyvä vaahto on myös toivottavaa.

Artursin oma suosikkiolut on Aihki Lapland Dark Lager.

Proud to be lappish!!