Pienpanimoliitto ry vaatii ripeitä toimenpiteitä pienpanimotoiminnan pelastamiseksi Suomessa

Suomalainen pienpanimotoiminta on koronapandemian vuoksi vaarassa pyyhkiytyä kartalta, vain hetki sen jälkeen kun sadan pienpanimon rajapyykki Suomessa ylitettiin. Valtaosa suomalaisista pienpanimoista on aloittanut toimintansa vasta viime vuosina, ja monen nuoren pienpanimon kulurakenne on vielä verrattain raskas. Pienpanimoliitto, 76:n jäsenpanimonsa voimin, haluaa ilmaista suuren huolensa siitä ettei nykyinen lainsäädäntö anna panimoille […]

Panimovierailuja ei toistaiseksi järjestetä (20.3.20)

Vallitsevan tilanteen vuoksi emme järjestä panimokierroksia toistaiseksi. Panimopuoti on auki klo 9 – 15:30 arkisin ja perjantaisin klo 18 -20. Myös huomenna 21.3. on puotimme auki klo 13 – 17. Otamme puotiin vain yhden asiakkaan kerrallaan, odota ystävällisesti ulko-oven takana, jos edellinen asiakas on sisällä. Otamme vain mobiili- tai korttimaksuja. […]

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus tekee kaikkensa tuotannon säilyttämiseksi 

Tiedote 18.3.2020 Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ja Pienpanimoliitto ilmaisevat syvän huolensa koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. On ensiarvoisen tärkeää, että pidämme huolta erityisesti riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä. Pienet ja keskisuuret yritykset kärsivät tilanteesta suuresti, ja haluamme kannustaa kaikkia suomalaisia tukemaan kotimaisia ja paikallisia tuotteita. Tulevat kuukaudet tulevat olemaan selviytymistaistelua, jossa pienten toimijoiden […]

Avoimet ovet peruttu 21.3. – Panimopuoti auki klo 13-17

Avoimet ovet on peruttu lauantaina 21.3.2020. Noudatamme THL:n antamaa suositusta välttää yleisötilaisuuksien järjestämistä, jotta koronaviruksen leviäminen pysyisi hallinnassa.   Panimopuotimme on auki lauantaina 21.3. klo 13 – 17 ja normaalisti myös arkisin klo 9-15:30 sekä perjantaisin klo 18 – 20.   Tervetuloa ostoksille!  

Lapin Panimo kasvoi kannattavasti 18.2.20

Lapin Panimon liikevaihto tilikaudella 2019 kasvoi 883 226 euroon. Kasvua edelliseen tilikauteen oli 26,7 %. Käyttökate nousi 135 274,90 euroon ja liiketulos 64 468,08 euroon. Rovaniemellä pantiin tilikauden aikana olutta yhteensä 130 000 litraa. Liikevaihtoa kasvattivat myös lisääntyneet panimovierailut ja panimokaupan oma myynti. Kaltio-kivennäisvettä myytiin 6 000 litraa. ”Panimovierailuista on tullut […]

Tilaukset joulun ja uudenvuoden aikaan

Kaukokiito ajaa poikkeavin aikatauluin. Varaudu tilaamalla ajoissa. Rovaniemellä lähijakelu 23.12. ja 27.12. Tilaukset jakopäivänä klo 10 mennessä. Tilauksia voi laittaa koko ajan: tilaukset@lapinpanimo.fi Panimolla päivystetään pyhinäkin ja olutta pyritään toimittamaan niin pian kuin suinkin mahdollista. Iloa jouluhulinaan!

Pikkujouluihin panimon kautta!

Kaikki, jotka Rovaniemellä viettävät pikkujoulujaan: hauska ohjelmanumero juhlien alkuun on kierros paikallisella käsityöpanimolla. Kierrokset aina perjantaisin klo 18 – 20, 20 €/hlö. 5.12. poikkeuksellisesti torstaina klo 18 – 20, sillä itsenäisyyspäivänä juhlimme isänmaatamme. Muut ajat sovittavissa, info@lapinpanimo.fi Tiesitkö, että panimomyymälä on avoinna joka arkipäivä klo 9 – 15:30. Avoinna myös esittelyaikoina. […]

Panimolla avoimet ovet lauantaina 7.9.19 klo 15 – 21

Lapin Panimolla järjestetään Rovaniemi-viikon ja Taiteiden Yön kunniaksi kaikille ilmainen Avoimet Ovet -panimokierros. Käsityöoluen paneminen on omanlaistansa taiteen tekemistä. Tule tutustumaan kuinka vesi, humalat ja maltaat kehittyvät hiivan potkimana makuelämykseksi, jota olueksi kutsutaan. Lapset mukaan vain aikuisen seurassa. Tapahtuman ajan panimomyymälästä on saatavilla paljon kysyttyä ja pidettyä Lappi Mallasleipää tuoreena […]

Lapin Panimo ja Kiuaspulla tuottivat yhdessä Lappi-Mallasleivän (13.8.19)

Lapin Panimo Rovaniemeltä ja Kiuaspulla (Kemijärven Leipomopalvelut Oy) ovat tuottaneet yhteistyössä Lappi Mallasleivän. Oluen valmistuksessa maltaan keitossa syntyvä mäski hyödynnetään leipätaikinassa ja tuloksena on saaristolaisleivän lappilainen vastine: mehevä ja maukas herkku. ”Kehittelimme reseptiä kevään aikana ja koemarkkinoinnin perusteella tämä maku sai runsaasti kehuja. Ekologisuus ja vegaanisuus ovat plussaa. Myös ravintolat […]