Lapin Panimolle vahva myynnin ja ravintola-alan ammattilainen
Santeri Virstajärvi aloitti elokuussa Lapin Panimon myyntihommissa.
Santerilla on monipuolinen tausta ravintola-alalta ja vahva osaaminen tietojenkäsittelystä, varsinkin datan hyödyntämisestä liiketoiminnan tueksi.
Mitä tuot tullessasi jälleenmyyjillemme ja kuluttaja-asiakkaillemme?
”Tuon näkemykseni ruuan ja juoman yhdistämisestä kaikkien käyttöön ja olen apuna yhteistyökumppaneiden ongelmien ratkomisessa, koskivat ongelmat sitten mitä tahansa liiketoiminnan osa-aluetta.”
”Monenlaiset ympäristöt ravintola-alalla ovat tuttuja. Kokemusta on kertynyt sisävesivarustamon laivojen ravintoloista, teatterin baaritarjoilusta ja hotellin ravintoloissa työskentelystä. Olen ilostuttanut ihmisiä myös fine diningin maailmassa. Viimeisimpänä olin avaamassa Tampereella Ravintola Kajoa. Pääsin avoimesti toteuttamaan ja kehittämään osaamistani asiakaspalvelun, myynnin ja gastronomian näkökulmasta.”
”Ymmärrän ihmisen olevan kaiken tekemisen keskiössä ja olen asiakaspalveluun painottuvan myynnin puolestapuhuja. Olen useamman vuoden ajan päässyt esihenkilönä hyödyntämään tietojenkäsittelyn opintojani dataan painottuvaa myyntistrategian kehittämisessä ja tuotevalikoimien ylläpidossa.”
Miksi halusit Lapin Panimolle?
”Olen ollut aina kiinnostunut oluesta gastronomisesti, maullisesti ja sen sosiaalisen aspektin takia. Muistan aivan ensimmäisiä uutisia Lapin Panimon perustamisesta lukiessani, että tuossa on ainakin lähtökohdat kunnossa brändillisesti, sijainnillisesti ja tarinallisesti.”
”Myöhemmin muutettuani Rovaniemelle aloin kuulla yhdestä jos toisestakin suunnasta, että myös henkilöt etikettien takana ovat mukavia. Kävin Wanhoilla Markkinoilla tutustumassa tuotteeseen ja huomasin huhut ihmisistä todeksi ja tuotteet toimiviksi. Pyrin käyttämään aikani tehokkaasti, joten lähden mukaan ainoastaan asioihin joihin uskon. Lapin Panimolla voin toteuttaa itseäni gastronomisesti, myynnillisesti ja oppia samalla uutta. Siitä se ajatus sitten lähti.”
Mitä odotat työltäsi?
”Odotan erityisesti tutustumista eri ravintoloihin, kauppoihin ja ihmisiin sen liiketoiminnan takana. Varmasti pääsen ratkomaan erilaisia ongelmia ja kehittymään tuotteiden parissa. On kiinnostavaa nähdä tämä puoli, kun vuosia katsonut kohtaamisia asiakkaan näkökulmasta.”
Mikä on lempioluesi?
”Pidän tummista oluista. Olen sitä kuluttajakuntaa, jonka olutmaku muuttuu tarpeen mukaan. Kesällä kevyempää ja talvella voi herkutella. Porterit ovat aina kolahtaneet, mutta täyteläisyytensä takia ne haastavat ruokaa ja niiden nauttiminen jää aina erikoisimpiin hetkiin. Omista oluistamme Aihki yllätti tasapainoisuudellaan ja mahdollisuuksilla ruuan yhdistämiseen.”
Kuka olet, mistä tulet?
”Olen niin sanotusti junan tuoma. Muutin Rovaniemelle muutama vuosi sitten, sillä nautimme avopuolisoni kanssa ulkona liikkumisesta – kalastamisesta, marjastamisesta ja tulipaikkojen keräilystä. Maatilallisen poikana luonto on aina oltava lähellä! Aiemmin siirryimme Tampereelta Rovaniemelle vapaa-aikaa viettämään ja halusimme tehostaa ajankäyttöä. Problem solved.”