Paikallisuus ja hiilijalanjälki vaikuttavat matkailijan valintaan

Lappiin tulevan matkailijan saa tyytyväisimmäksi toimimalla vastuullisesti. He arvostavat paikallisia tuotteita ja palveluja tarjoavia yrityksiä. Paikallisuus tarkoittaa nimenomaan lähituotantoa, joka mm. mahdollistaa pienemmän hiilijalanjäljen kuljetuksissa kuin kauempaa ajetut lastit.

Lapin Panimon pohjoinen sijainti lähellä jälleenmyyjiään pienentää kuljettamisen hiilijalanjälkeä kymmenesosaan verrattuna etelästä kuljetettaviin kilpailijoihin verrattuna ja vielä vähemmän, jos vertaa ulkomaisiin lasteihin.

Lapin Panimon oluet toimitetaan kuljetusfirmojen yhteiskyydillä suoraan Rovaniemen panimolta jälleenmyyjille. Olutlavat eivät kulje rekoilla etelän tukkureiden varastoihin vain palatakseen samaa tietä takaisin pohjoiseen.

Panimoteollisuudessa toinen suuri hiilijalanjäljen jättäjä kuljetusten lisäksi, on energia. Lapin Panimo käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa

Ympäristöstä huolehtiminen on keskeinen menestystekijä

Visit Finlandin mukaan tutkimukset osoittavat, että vastuullisesti toimivien yritysten asiakastyytyväisyys ja koettu laatutaso ovat korkeampia. Aikaansa seuraavat matkailuyritykset pohjoisessa ymmärtävät vastuullisten toimintatapojen merkityksen elinkeinonsa ja ympäristön tulevaisuudelle ja ovat hankkineet vastuullisuutta osoittavia sertifigaatteja.

Matkailijoille tärkeimpiä kestävyyden osoituksia matkailupalveluissa ovat mm. vesi- ja energiatehokkuus, jätehuolto, paikallisten tuotteiden ja palveluiden käyttö, paikallinen työllistäminen, kulttuuriperinnön vaaliminen ja paikallisen väestön huomioiminen.

Lapin Panimon vastuulliset toimintatavat ovat kestävän kehityksen mukaisia ja tukevat paikallisten jälleenmyyjien ponnisteluja ympäristömme hyväksi.

Inspired by the Wilderness on Lapin Panimon ydinarvo

Lapin upea luonto on inspiraation lähde panimollamme ja se näkyy sekä korkealaatuisena tuotteena että ympäristöstä huolehtimisena.

Toimintamme on kestävän kehityksen mukaista joka ikinen päivä:

  • Lapin Panimo toimii niin paikallisesti ja kotimaisesti kuin näillä leveysasteilla on mahdollista.
  • Tuotantolaitos sijaitsee Rovaniemellä ja koko prosessi tapahtuu panimolla.
  • Olut valmistetaan neljästä pääraaka-aineesta: vedestä, hiivasta, maltaista ja humalasta. Oluen raaka-aineet tulevat 99% kotimaisista raaka-aineista. Ainesosista humala eli alle prosentti ainesosista saadaan ulkomaisilta toimittajilta. Suomessa kasvava humala ei ole määrältään tai laadultaan oluenvalmistukselle sopivaa. (Mikkola 2016; Lehtinen 2014, 26.)
  • Vesi on oluiden pääraaka-aine, ja Rovaniemellä  pohjavesi on erinomaista. Rovaniemellä veden laatu on puhdasta ja raikasta sekä niin hyvä, ettei vesijohtovettä käsitellä lainkaan, tai sitä käsitellään hyvin vähän. Esimerkiksi Rovaniemen keskustan alueen veteen ei lisätä mitään kemikaaleja. (Rovaniemen vesi Oy).
  • Lisäaineita tai kemikaaleja ei tällä panimolla käytetä oluen valmistuksessa
  • Maltaat tulevat Keski-Suomesta ja humalat eri puolilta maailmaa, koska niitä ei
    lähempää saa kasvuolosuhteiden vuoksi. Hiiva tulee ulkomailta, mutta sen osuus on todella marginaalinen.
  • Oluen valmistuksessa syntyvä mäski kierrätetään tarjoamalla se eläinten ravinnoksi.
  • Lapin Panimolla on vain suoramyyntiä jälleenmyyjille ja Arinaan (Pohjois-Suomen osuuskauppa). Juomamme kulkevat perille yhteiskuljetuksissa. Edestakaista kuljetusta etelään keskusvarastoihin tai tukkuihin ja takaisin pohjoiseen ei ole.
  • Panimon sähkö tuotetaan täysin uusiutuvalla energialla.

 

 


Muita uutisia