SAANA LAPLAND PALE ALE

 

Saana Lapland Pale Ale

“Jäätävä viima pyyhkii pohjoisesta. Se hakee huokunsa Ruijan rannoilta, kokoaa voimansa arktiselta lakeudelta ja viuhuu ujeltaen Saanan rinteissä. Pahdan rosoisissa louhuissa sen soitto muuttuu valitukseksi, joka kuuluu alas kylään saakka. Saana itkee taas kuten silloinkin.”
– Asko Kaikusalo

Tarujen Käsivarren seutua asuttivat kauan sitten jättiläiset. Heistä jörö Saana ihastui naapurin kauniiseen Malla-neitoon, Malla-Äidin tyttäreen. Häähetkellä Porojärven kirkolla ruotsinmaan laiminlyöty kilpakosija Pältsa hälytti paikalle liittolaisensa pohjanakat, häijyt Jäämeren velhot.

Kesken Haltin häiden yltyi hyinen pohjoistuuli ja suunnattomat jäämassat vyöryivät Ruijasta kohti Porovuomaa velhojen taian riistäydyttyä käsistä. Saana sieppasi morsiammen syliinsä ja kiidätti hänet Kilpisjärven, vähäisen lampareen rantaan, johon he jähmettyivät rinnakkain. Saana entistä jörömpänä ja Malla äitinsä äärelle, kaikilla kasvot etelään.

Saana Lapland Pale Alen makuaromit ovat pehmeitä ja syviä ja niistä voi aistia leppoisaa lappilaisuutta. Tuoksussa on lempeää hedelmäisyyttä, kesäistä katajaa ja raikasta tunturituulta. Suutuntuma on erittäin pehmeä ja väri upean punertava. Jälkimaussa vilahtelevat Käsivarren tien ohikiitävät katajat Saanaa kohti matkatessa.
 

Valmistusaineet: vesi, ohramallas, vehnämallas, humala, hiiva, kataja 

Maltaat: Munich, Vienna, Cara Plus 150, Acidiculated Malt ja Pale Ale 

Humala: Citra, Cascade, Huell Melon, Callista  

Vahvuus: 5,5% vol 

EAN: 6430063530833 

Pullo 0,33 l | Kegit 20 l tai 30 l (tiedustelut panimolta)