Lapin Panimolla ideoidaan uusia tulovirtoja

Lapin Panimolla Rovaniemellä ideoidaan uusia keinoja, joilla selvitä poikkeustilan aiheuttamasta myynnin hidastumisesta. Kun Lappi matkailupalveluineen suljettiin, se säteilee tietenkin myös oluen kysyntään. On keksittävä jotakin tilalle, että yritys ja työpaikat säilyvät.

”Luovuutta ja boksin ulkopuolelle asettumista tässä vaaditaan. Oluttamme myydään valtakunnallisesti ja tuotetaan edelleen, mutta näillä tilauskannoilla se ei pelkästään riitä yrityksen pyörittämiseen samalla tasolla kuin normaalisti”, kertoo toimitusjohtaja Arturs Dutka.

Digiloikka alkoi heti kahdella loikalla – mukana myös bändi

”Digiloikka nopeutui välittömästi. Panimon verkkokauppa rakennettiin heti, ja se avataan tällä viikolla. Kaupasta saa turvallisesti tilattua ja maksettua mm. oluet valmiiksi pakattuina, ilman ylimääräisiä kohtaamisia ja laitteiden näpräämistä”, Arturs Dutka sanoo. Alkoholilain mukaan oluet on noudettava panimolta. Muut tuotteet saa postissa.

Toinen digiloikka tapahtuu ensi lauantaina, kun Lapin Panimolla on facebookissa virtuaalinen panimokierros etämaisteluineen. Panimomestari Arturs Dutka kertoo oluiden makumaailmoista virtuaalisesti. Esittelyssä olevat oluet kerrotaan etukäteen ja maisteluun voi osallistua hankkimalla kotiin samat laadut kaupasta tai panimopuodista.

Paikallinen suosittu Narrow Neck -bändi tulee omasta aloitteestaan panimolle soittamaan ja ilahduttamaan koteihinsa vetäytyneitä ihmisiä. Facebookissa on livestreamina klo 18 alkaen mahdollista seurata keikkaa panimokierroksen lomassa.

”Yhdessä tekeminen ja hyvän mielen ylläpitäminen tässä tuo iloa eniten”, toteavat Kimmo Pallari ja Juhani Suominen Narrow Neckistä.

Tonkkaolut on ensimmäinen ”uutuustuote” ja muita tulossa

Uusi poikkeusajan tuote on tonkkaolut. Kolmen litran muovikanisterissa voi ostaa suoraan käymistankista valutettua tuoretta olutta.

”Eihän tämä premium-oluen brändin mukainen pakkaus ole, mutta sisältö on korkealaatuista. Kyseessä on tuoretuote, se säilyy vain muutaman päivän väljähtymättä”, korostaa Arturs Dutka.

Panimolla kehitetään myös uusia sekä alkoholittomia että alkoholillisia juomia. Ne tulevat myyntiin kevään aikana. Tällä kertaa muuta kuin olutta.

Pahvilaatikoitakin myydään

Koska panimo on suuri pahvilaatikoiden tilaaja, se tarjoaa muillekin yrityksille keskitettyä tilausta omilta toimittajiltaan. Jo nyt myydään olutlaatikoita panimolta, jos on tarve vaikkapa elintarvikeostoja saada reikäkahvallisiin vahvatekoisiin laatikoihin.

Lisätiedot: Arturs Dutka, p. 045 133 4410

Juhani Suominen, Narrow Neck, p. 040 513 4688

Kuvat: Lapin Panimo ja bändin kuva Narrow Neck


Muita uutisia