Panimopubi ja -myymälä avattu Eteläkeskukseen

Lapin Panimo avasi Rovaniemen Eteläkeskukseen uuden entistä ehomman panimomyymälän ja pubin. Erikoisoluiden tarjonta ei rajoitu vain omiin käsityöläisoluihin, vaan muidenkin pienpanimoiden tuotteita vaihtelee valikoimissa.

Pubin sijainti teollisuusalueella on ihme, jollaista ei ole aiemmin nähty näillä nurkilla.

”Maailmalta on kokemuksia siitä, että käsityöläispanimot oheispalveluineen ovat suosittuja käyntikohteita. Vaikka teollisuusalueiden miljöö kaikessa karuudessaan ei äkkiseltään vaikuta houkuttelevalta, ovat pienpanimoiden pubit hyvin suosittuja. Ihmiset haluavat nähdä, missä ja miten olut syntyy, sekä ostaa sitä tehtaanhinnoilla myymälöistä”, toimitusjohtaja Arturs Dutka kertoo.

Monta syytä poiketa panimolla

Puotiin piipahtavat tulevat huomaamaan, että tarjolle tuodaan myös muita lappilaisia laatutuotteita, kuten elintarvikkeita. Tarjontaa laajennetaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Kotioluiden paneminen on suosittua ja innokkaat harrastajat pääsevät ostamaan tarvikkeita sekä maltaita ja humalia.

Uusissa tiloissa pääsee helposti jututtamaan oluen panemisen ammattilaisia ja saamaan vinkkejä omiin keitoksiin. Erityisesti toivomme paikallisten ihmisten ja yritysten löytävän meidät. Houkutukseksi tulee after works-tarjouksia ja maisteluita viihtyisässä tunnelmassa, johon voi pysähtyä kavereiden kanssa pelaamaan lautapelejä tai osallistua pubivisoihin.

”Sijainnissa parasta on se, että olemme Suomen pohjoisin pienpanimo, joka on tietysti ohittamaton paikka. Eihän tämä ole niin ottavilla paikoilla, kuin kaupungilla olevat baarit, mutta annamme monta hyvää syytä tulla varta vasten tänne”, kertoo Juha Auvinen.

Hän on myyntityönsä ohella paneutunut innolla uuden pubin suunnitteluun. Ravintolapäällikön taustasta on hyötyä baarin rakentamisessa ja tarjonnan suunnittelussa.

”Omat oluemme tehdään huippulaitteistoilla ja -taidoilla seinän takana, mutta lisäksi poimimme pienpanimoista ympäri Suomea myyntiin erikoisoluita, joita ei muualta Lapissa saa. Baaritiskin hanalaitteisto on meille räätälöity ja näkemisen arvoinen jo sekin. Siinä on kahdeksaa olutta tarjolla”, Juha selvittää.

Juhla- ja kokoustilaa jopa 50 hengelle

Panimokierrosten ja suoramyynnin suosion kasvu kertoo, että ihmiset hakevat elämyksellisiä paikkoja.

 

Pikkujouluun, synttäreihin tai yritystapahtumiin saa mukavaa ohjelmaa, kun osallistuu panimokierrokseen ja sen jälkeen istahtaa maistelemaan oluita.

Laajennuksen myötä panimo voi palvella paremmin ryhmiä. Baarin yhteyteen sisustetaan kabinetti, jossa voi järjestää tilaisuuksia noin kahdellekymmenelle hengelle nyt, ja koronarajoitusten poistuessa jopa 50 hengelle.
Koko kiinteistön haltuunotto mahdollistaa isompien tilaisuuksien järjestämisen kesäaikaan pihalla. Viime kesänä avattu terassi laajenee ja sen valikoima paranee.

Miksi laajennus juuri nyt?

”Emme voineet olla tarttumatta mahdollisuuteen, kun naapurimme samasta rakennuksesta poistui ja meille tarjottiin tilaa. Lisätilaa on kaivattu tuotantosaliin, mutta ennen kaikkea panimomyymälän sekä – kierrosten suosion kasvu vaatii viihtyisämmät puitteet”, toteaa Arturs Dutka.

Panimomestari Arturs Dutka osaa kertoa oluen panemisen koko kaaren.

Nykyinen pikkuruinen puoti kaipasi todellakin kohennusta. Heta Keskipoikela on paneutunut uuden myymälän suunnitteluun, kun on tilausten käsittelystä ja somemarkkinoinnista joutanut. Hän on usein palvelemassa asiakkaita puodissa ja tuo näkemystä, miten myymälästä saadaan viihtyisämpi ja palvelevampi. Tulehan itse toteamaan tilanne.

Uusi puoli aukeaa 23.11.20 ja avajaistarjouksia on luvassa!
Puodin pubin aukioloajat:

ma-ti klo 9-18
ke-to klo 9-20
pe      klo 9-22
la       klo 14 -22

Teollisuustie 14

Tervetuloa, pubissa odotellaan jo käsi hanalla!


Muita uutisia